Kwasy piekarnicze konwencjonalne

                                                           ŻUR                                                         
dawkowanie: w zależności od proporcji mąki pszennej do żytniej wg tabeli:


pakowanie: wiaderka o pojemnosci 20 kg netto

Preparat zakwaszający w postaci pasty, zawierający drożdże. Poprawia wartości wypiekowe wyrobów piekarniczych. Produkowany unikatową metodą na bazie naturalnego kwasu żytniego. Odznacza się wspaniałym aromatem a otrzymane z jego zastosowaniem pieczywo ma wyjątkowy smak i długo zachowuje świeżość. Szczególnie polecany do pieczywa wytwarzanego z zastosowaniem środka wypiekowego „Clasic XXI". Połączone działanie składników obydwu preparatów gwarantuje bardzo wysoką jakość wypieku: chleb nie kruszy się zachowując dłużej świeżość a skórka uzyskuje piękny kolor. „Żur" można rozpuścić wcześniej z wodą lub dodawać bezpośrednio do dzieży równocześnie z innymi składnikami. W metodzie tradycyjnej dla wyrównania kwasowości i porowatości, wzbogacenia aromatu i smaku pieczywa (przy słabym własnym kwasie) stosować należy ok. 1/3 dawki zalecanej dla danego rodzaju pieczywa.

W tabeli powyżej podano przykładowe propozycje dawkowania "Żuru" dla mąk dobrych i o średniej jakości. Zakładamy, że 1 kg mąki przyjmuje około 0.6 l wody. Dawkowanie dla innych mąk, w tym tzw. standaryzowanych, lub w których poprawiono liczbę opadania, dawkę należy dobrać indywidualnie.
ŻUR CIEMNY
Sposób produkcji i właściwości analogiczne jak "Żur", jednak dodatkowo uzyskuje się ciemniejszy kolor pieczywa, pełniejszy aromat i smak.

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem