_______________________________________             Clasic XXI         ____________________________________

dawkowanie: 0,5-1,0 %

pakowanie: worki 25 kg

chleb pszenno-żytni
70 kg  mąka pszenna typ 500 (550)  czas mieszania (miesiarka spiralna):
 30 kg  mąka żytnia 3 min (wolno), 5 min. (szybko)
 1 kg "Clasic XXI" czas spoczynku: 15-20 minut
 2 kg sól temperatura ciasta: 26-27 C
 ok. 3 kg drożdże czas ok. 30 minut
1-2 kg zakwas piekarski "Żur"  temperatura pieca 240 C 
60-65 l woda  waga kęsów: 0,57 kg 
---------------------------------------------  czas wypieku: ok. 35 minut 
razem  ok. 167 kg -173 kg  



Z wymienionych składników przygotować ciasto. Po okresie spoczynku odważyć i formować kęsy. Zasadzać do pieca z 90% garą po uprzednim zaparowaniu. Wypiekać. 


_______________________________________                            Antar                 ____________________________________

dawkowanie: 0,6-1,0 %

pakowanie: worki 25 kg


_______________________________________              Novan                ____________________________________

dawkowanie: 0,6-1,0 %

pakowanie: worki 25 kg


_______________________________________                                Tabit                 ____________________________________

dawkowanie: 1,0 %

pakowanie: worki 25 kg

Copyright ©2021 Bionat.pl, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem