70 kg mąka pszenna typ 500 (550) | czas mieszania (miesiarka spiralna): |
30 kg mąka żytnia | 3 min (wolno), 5 min. (szybko) |
1 kg "Clasic XXI" | czas spoczynku: 15-20 minut |
2 kg sól | temperatura ciasta: 26-27 C |
ok. 3 kg drożdże | czas ok. 30 minut |
1-2 kg zakwas piekarski "Żur" | temperatura pieca 240 C |
60-65 l woda | waga kęsów: 0,57 kg |
--------------------------------------------- | czas wypieku: ok. 35 minut |
razem ok. 167 kg -173 kg |
Z wymienionych składników przygotować ciasto. Po okresie spoczynku odważyć i formować kęsy. Zasadzać do pieca z 90% garą po uprzednim zaparowaniu. Wypiekać.
_______________________________________ Antar ____________________________________
dawkowanie: 0,6-1,0 %
pakowanie: worki 25 kg
_______________________________________ Novan ____________________________________
dawkowanie: 0,6-1,0 %
pakowanie: worki 25 kg
_______________________________________ Tabit ____________________________________
dawkowanie: 1,0 %
pakowanie: worki 25 kg