UNIWERSALNE śREDNIOSKONCENTROWANE
 

Środki wypiekowe uniwersalne, średnioskoncentrowane.
To cała gama środków wypełniająca lukę w dawkowaniu od 0.2 do 0.5%. Oszczędne, uniwersalne (do chlebów mieszanych i pieczywa drobnego) preparaty poprawiające jakość i wartość wypiekową wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Sprawdzają się zarówno w niewielkich piekarniach jak i w przemysłowej produkcji pieczywa. Korzystnie oddziałują na ciasta zawierające tłuszcz i ciasta z mąki ze zbóż nieco porośniętych (podsuszają pieczywo). Niezastąpione są w przypadku „ciężkich warunków” technicznych w piekarni (takich jak brak garowni, słabe zaparowanie pieca itp.), Gwarantują poprawę wydajności ciasta i jakości wypieków. Poszczególne produkty w ramach tej grupy różnią się składem, sposobem działania na ciasto, dawkowaniem i ceną.
                                      
                                                                  Jack                                                                  

 
dawkowanie: 0.2 - 0.5 %
pakowanie: worki 25 kg

 

Charakteryzuje się dużą wydajnością. Zalecane proporcje składników przy jego stosowaniu to 55 l wody na 100 kg mąki.                           
 Jack - receptura na kajzerki


                                            Dakel                                           

dawkowanie: 0.3-0.5 %
pakowanie: worki 25 kg

                                                          Cetus                                                        

dawkowanie: 0.4 - 0.6 %

pakowanie: worki 25 kg


                                                       Nadir                                                    

dawkowanie: od  0,5%
pakowanie: worki 25 kg
                 




 

Copyright ©2021 Bionat.pl, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem